Duplat International

Historiek

GESCHIEDENIS VAN HET BEDRIJF

Dit is het oude Belgische douanehuisje uit begin 1900. Onze kantoren bevinden zich op dezelfde locatie, historisch gezien de enige grensovergang tussen Frankrijk en België. De ligging aan de grens en de nabijheid van het autowegencomplex zijn sterke troeven die we sinds het begin van onze activiteiten ten dienste van onze klanten stellen.

De Duplat-groep werd opgericht in 1993 na de openstelling van de Europese grenzen en het vrije verkeer van goederen, diensten, kapitaal en personen (de ‘vier vrijheden’). Het bedrijf richtte zich dan ook op de wereldmarkt, waar het zich kon ontwikkelen en kon uitgroeien tot wat het nu is.

Ons douaneagentschap, dat velerlei bedrijven bedient, is een bevoorrechte partner van een groot aantal marktspelers uit zeer uiteenlopende sectoren.  Wij werken met de meeste import/exportbedrijven in België, Frankrijk en andere Europese lidstaten 

Het oorspronkelijke hoofdkantoor bevond zich aan de Frans-Belgische grens, maar onze kantoren omvatten nu verschillende afdelingen: import, export, accijnzen en het boekhoudkundig beheer van de douane-entrepots.  We beschikken ook over een nieuw entrepot op dezelfde locatie als ons kantoor, zodat logistieke bedrijven er kunnen laden en lossen.

De groep heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld en is nu in heel België aanwezig. Daarnaast heeft hij tal van relaties met Europese partners opgebouwd om klanten in heel Europa te kunnen bedienen.